Москва доброволно разшири действието на Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни

...
Москва доброволно разшири действието на Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни
Коментари Харесай

Русия вкарва доборволно хуперзвуковата "Авангард" в договора СТАРТ

Москва непринудено разшири действието на Договора за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия, прочут и като контракта нов СТАРТ, до хиперзвуковата система " Авангард ". Това обяви за Владимир Ермаков, шеф на Департамента за неразпространение и надзор на оръжията на Министерството на външните работи.  " Това беше направено в дух на благосклонност, макар редица зародили правни проблеми, в това число свързани с неконструктивните подходи на Съединени американски щати за надзор върху такива системи. Тези въпроси занапред следва да бъдат решени. Като цяло ние сме отворени за разискване в многостранни формати ", разгласи Ермаков.

Външният министър Сергей Лавров разгласи в средата на ноември, че Русия е подготвена да вземе поради системите " Авангард " и " Сармат " в Договора, само че " Посейдон ", " Буревестник " и редица други не попадат в обсега на този документ.

Договорът START III сред Русия и Съединени американски щати влезе в действие на 5 февруари 2011 година Той планува понижаване от двете страни на техните нуклеарни арсенали за седем години до подобен брой, че той да не надвишава 700 междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети на подводници и тежки бомбардировачи, както и 1550 бойни глави и 800 разгърнати и неразгърнати пускови установки.

START III е единственият деен контракт за ограничение на оръжията сред Русия и Съединени американски щати, но той изтича скоро -  на 5 февруари 2021 година

Владимир Путин разгласи основаването на " Авангард " през март 2018 година Според него системата е способна на междуконтинентални полети в плътните пластове на атмосферата с хиперзвукова скорост.

 

" СЕГА " напомня: 

Руското министерство на отбраната . новата си нуклеарна ракетна система „ Авангард “ на американски инспектори за първи път в стъпка, за която Москва сподели, че демонстрира, че основният контракт за надзор над въоръженията към момента е в действие. Военното ведомство заяви тогава, че системата е показан на група американски военни инспектори на 24-26 ноември по силата на контракта Нов СТАРТ, влезнал в действие през 2011 година  Договорът лимитира броя на разположените стратегически нуклеарни бойни глави до 1550 в двете най-мощни нуклеарни сили. 

„ Авангард “, наречена от съветските медии „ супероръжие “, е стратегически комплекс, екипиран с планиращ хвъркат военен блок. Изпитания се водят от 2004 година Способен е да лети в плътните пластове на атмосферата със скорост 20 Мах (близо 25 000 км/ч), да маневрира и да преодолява противникова защита.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР